; charset=UTF-8" /> 172 Pulteney Street – PACT architects

172 Pulteney Street

This project is our own new studio. Keen to reflect our recent rebranding, our new studio was an opportunity to reinforce our company direction and values.

The tenancy was previously home to a tired Chinese restaurant and it took vision and creativity to see beyond the existing fit out.  Challenged with a short construction period, the project was conceived, gained approvals and constructed in under 3 months.

The entire ceiling was removed to reveal a substantially higher space. Within this large volume, a contemporary glass pod was inserted as a meeting room and a sleek timber pod was inserted to house the wet areas. We worked with the existing shell and made the most of the building’s existing assets – character red brick walls, rough concrete beams and columns and a red oxide structural steel frame hanging from the soffit which was repurposed as a ceiling feature. Strong textures were deployed in the material palette, from the V patterned carpet design and concrete features, to the painted brick and plaster textures.

Photography: David Sievers.

Category:
Office and Fit Out
Key Statistics
  • Address: 172 Pulteney Street, Adelaide
  • Year of completion: 2016